Filantropia

Filantropia ©S. Hermann & F. Richter/Pixabay
Filantropia ©S. Hermann & F. Richter/Pixabay

Filantropia, del grec, vol dir amor per la humanitat

La filantropia, valor que va néixer ja a la grega antiga, ha estat sempre molt lligada a la solidaritat, a l’altruisme, a les ganes de millorar la nostra societat, a fer arribar recursos als països en desenvolupament, a compartir amb aquells qui més ho necessiten. La caritat, la solidaritat  i la filantropia tenen un objectiu comú que es millorar la vida les persones en situació de vulnerabilitat, però la filantropia busca solucionar un problema a llarg termini, fer front a la seva causa i donar-hi resposta a traves de la innovació, amb el propòsit que tinguin el major impacte en els seus beneficiaris.

 

La filantropia, que es realitza de forma generosa, vol contribuir a construir un món millor canalitzant recursos per fer front a problemes globals i reals per lluitar contra qualsevol tipus de desigualtat. L’anhel de les persones filantropes és donar un sentit positiu al seu èxit invertint en la societat, retornant part del que han rebut de la mateixa societat que els envolta. A més, tenen la possibilitat d’acompanyar les accions que es fan, tant des del sector públic com privat, i prendre riscos que els altres no poden prendre i ser innovadors i creatius a l’hora de buscar solucions.

 

Quan parlem d’accions filantròpiques, sempre ens venen al cap les grans fortunes però tots i cadascun de nosaltres som o podem ser filantrops si així ho volem. No calen grans quantitats per ser solidari. Cada persona ha de trobar la causa que més l’ompli, aquella per la qual vulgui ser filantrop i segons les seves possibilitats, col·laborar-hi. A més, també es pot ser solidari donant temps i fent-se voluntari o aportant gràcies a l’expertesa que cadascú tingui.

 

I Andtropia vol facilitar i promoure la filantropia, per a que tothom qui així ho desitgi pugui col·laborar en aquells projectes que li proposem o en aquelles causes que siguin del seu interès.

 

No cal ser un Bill Gates per ser andtròpic, Si vols ser part d’Andtropia i ser filantrop, trobarem la millor manera i el millor projecte per a fer-ho possible i que entre tots, fem del lloc un món millor. 

caCatalà