Neix el projecte Andtropia, una empresa especialitzada en la gestió de projectes d’àmbit social que posa el focus en la filantropia

roda de premsa presentació andtropia
Un moment de la presentació d'Andtropia

Es tracta d’un servei innovador i únic al país

.

  • Marta Alberch, fundadora i directora d’Andtropia, compta amb més de 10 anys d’experiència en la direcció d’ONGs
  • Andtropia connecta empreses i particulars amb la voluntat de fer un món millor, donant resposta a qüestions socials que necessiten un impuls per capgirar situacions de desigualtat i manca d’oportunitats
  • També oferirà acompanyament a administracions públiques, ONG i fundacions en l’àmbit social a través de serveis com la gestió de projectes i programes

.

La vehiculació de la solidaritat que caracteritza la societat andorrana i la meta de fomentar l’equitat arreu del món han estat el motor per posar en marxa Andtropia, una empresa especialitzada en projectes d’àmbit social i enfocada en la solidaritat i la filantropia. Fundada per Marta Alberch i sota la seva direcció, ha estat concebuda per donar resposta a necessitats com la gestió de la solidaritat a través de projectes filantròpics, un servei que fins ara no estava cobert a Andorra.

.

“El nostre propòsit és connectar la voluntat i l’altruisme de la persona i/o entitat amb les necessitats reals, canalitzant-les a través de projectes d’impacte social per, entre tots, fer un món millor”, explica la fundadora i directora d’Andtropia. “Hem creat una nova categoria de solidaritat a Andorra, potenciant iniciatives innovadores orientades a millorar el benestar i la prosperitat de la humanitat, tot oferint una experiència a mida pel filantrop i un retorn qualitatiu”.

.

Donat que cada empresa o persona filantropa té inquietuds i interessos diferents, la cartera de projectes d’Andtropia és variada i s’alinea amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així, es poden trobar projectes relacionats amb els drets humans, la conservació de la flora i la fauna, la recerca biomèdica o la protecció i desenvolupament de col·lectius o regions especialment vulnerables.

.

“Perquè un projecte social formi part d’Andtropia s’ha d’ajustar als criteris establerts per la nostra empresa. És a dir, valorem la innovació i el com es dona resposta a una causa concreta, com s’arriba als resultats i com ho valoren els beneficiaris. També, tenim en compte que siguin projectes sostenibles i sostinguts en el temps”, explica Alberch.

.

Andtropia també comprèn una línia de serveis complementària orientada a administracions, institucions i empreses que treballen pels drets i benestar dels grups més desfavorits, amb especial sensibilitat pel col·lectiu infantil. Entre els serveis contemplats s’inclouen la redacció d’informes i memòries d’activitats ad hoc, la gestió de projectes per a ONG i l’elaboració de documents i programes.

.

Aquest vessant del projecte enfoca la seva acció a nivell local, per tal de poder implementar polítiques i plans per afavorir la igualtat d’oportunitats i el benestar dels col·lectius més vulnerables, com podrien ser els infants, les famílies monoparentals o les persones en risc d’exclusió social.

.

Andtropia presenta avui la seva web corporativa, a través de la qual es vehicularà la seva presència digital, així com les seves xarxes socials, l’eina a través de la qual es vol mantenir una conversa de qualitat amb totes les persones interessades en el projecte.

.

Actualment ja estan en marxa i Andtropia està començant a gestionar els seus primers projectes, a nivell nacional i internacional, i perfilant la cartera de projectes de filantropia. “Després de tants anys treballant per a altres empreses, materialitzar una iniciativa pròpia per fer un món més just i igualitari és un somni fet realitat”, conclou Alberch.

caCatalà