Salut mental i desigualtat, reptes postpandèmics

Salut mental i desigualtat, reptes postpandèmics, article d'opinió de la marta albrch al diari d'andorra
Imagen1

En un article d’opinió de la nostra fundadora publicat el passat 13 de febrer al Diari d’Andorra, la Marta Alberch feia un breu resum de les conclusions de l’estudi presentat un dies abans juntament amb el Grup de Sociologia de l’AR+I titulat “Del 2020 al 2023: tancant el cercle de la pandèmia de la Covid-19 a Andorra”.

En l’article que podeu llegir sencer aquí, comentava que en dit estudi ” S’hi analitzen el mateix centenar d’indicadors que en el primer estudi, però al cap de tres anys de l’inici de la pandèmia. I s’hi conclou que si bé en el pla educatiu, laboral i macroeconòmic s’ha retornat a nivells prepandèmics, hi ha dos sectors, com ja s’avisava en el primer informe, en els quals caldrà anar amb compte: el primer, la salut mental, que ha vist incrementades exponencialment les visites, especialment entre els més joves i les noies. I el segon, les desigualtats; sense dades de pobresa a Andorra des del 2020, s’estima que hi ha certs col·lectius que estan en un risc més elevat de vulnerabilitat que altres i que, per tant, la sortida de la pandèmia no està sent igual per a tothom. I també caldrà seguir l’increment demogràfic, que es troba a nivells molt superiors que en el 2019, amb els efectes en l’habitatge o els recursos que això pot tenir”.

Aprofitem per deixar-vos aquí sota totes les entrevistes i articles que s’han publicat aquests darrers dies sobre la presentació de l’estudi.

caCatalà