De cara a l’any 2024 que entrarà en vigor la nova fiscalitat a Andorra, s’obren noves oportunitats fiscals tant directament per a les ONG i ENL (socials, culturals o esportives), com per a altres empreses que hi col·laborin. Aquest programa incideix en aquests canvis en la nova normativa fiscal i en la seva aplicació pràctica.
Objectius
Explicar les oportunitats de la nova fiscalitat obre i fer créixer els recursos de les entitats sense ànim de lucre, sense oblidar les noves obligacions que comportarà.
Explorar diferents vies de col·laboració entre ONG/ENL i empreses o particulars per saber les necessitats i expectatives de cada part i poder trobar accions win-win.
A qui va dirigit
Gestors i tècnics d’administracions públiques, d’institucions privades, d’institucions sense ànim de lucre i d’associacions, encarregats de la gestió de l’entitat o de àrees més definides com la gestió de projectes de comunicació, mobilització de fons, finances, RSC, ….
Persones interessades a complementar la seva formació personal per intervenir en projectes socials a Andorra i/o de cooperació internacional i d’acció humanitària com a eina de transformació social.
Metodologia
Sessions presencials a la Universitat d’Andorra on es combinaran les parts teòriques amb casos pràctics.
La llengua vehicular del programa és el català.
Professorat
El professorat d’aquest programa inclou professionals amb expertesa en fiscalitat i finances i del món de la comunicació i la mobilització de fons per al tercer sector.
Programa
BLOC 1: OPORTUNITATS DE LA NOVA FISCALITAT
1.1 Marc legal: Introducció a la nova legislació i normativa fiscal que afecta a les ONG i ENL a Andorra

1.2 Casos pràctics : Aprendre com aplicar la nova llei en el dia a dia , saber com i què desgravarà, noves obligacions…

1.3 Oportunitats en fundraising: Conèixer exemples d’accions i campanyes per aprofitar les oportunitats que la nova llei fiscal obre per a les ONG i ENL.

BLOC 2: EMPRESES I ENL, COM COL.LABORAR?
2.1 Col·laboracions amb ONG: Com dissenyar campanyes win-win entre empreses i ONG

2.2 Mecenatge cultural: Aprendre dels experts a col·laborar sector privat i sector cultural aprofitant el nou marc legal

2.3 Patrocinis esportius: Conèixer els avantatges que la nova fiscalitat pot aportar als patrocinis esportius

Durada i calendari
El curs té una durada de 19 hores, que es desenvoluparan a la Universitat d’Andorra, d’acord amb el calendari següent:
- Dimarts 7/11 (sessió 1.1) i dimarts 14/11 (sessió 1.2) de 18 a 20.30 h amb Toni Casanovas (Supervisor de l’àrea de fiscalitat d’OCPS Assessors Tributaris i professor de la UdA)
- Divendres 24/11 de 17 a 21 h (sessió 1.3) i dissabte 25/11 de 9 a 13 h (sessió 2.1) amb David Monllau (MBA i Grau en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, Postgrau en Desenvolupament Internacional per la Universitat Politècnica de Catalunya i Programa Executiu en Direcció i Gestió d’ONG a ESADE. Des del 2008 ha anat combinat diferents posicions en ONG com Metges sense Fronteres Espanya (els darrers 6 anys com a Director de Fundraising), a MSF sobre el terreny (Sudan del Sud, Uganda, Haití, RD del Congo, Nigèria i Zimbabwe) , i amb altres entitat com Fundació Comtal on en va ser el Director General).
- Dimarts 23/01/2024 (sessió 2.2) de 18 a 21 h amb Sr. Javier Ferrer Morató – Gerent del Museo Carmen Thyssen Màlaga. Llicenciat en dret per la Universitat de Màlaga. La seva experiència professional és majoritàriament pública, a l’Ajuntament de. Des del març de 2011, assumeix la Gerència del Museu Carmen Thyssen Màlaga .
- Dimarts 30/01/2024 (sessió 2.3) de 18 a 21 h (Ponent a confirmar)
Certificació
Els estudiants que hagin assistit al 80% del seminari obtindran un Certificat d’assistència.
Grups reduïts
El nombre màxim de participants és de 35. Això permet que l’estudiant gaudeixi d’una atenció personalitzada i garanteix el compliment de les mesures sanitàries vigents. En cas que hi hagi més de 35 preinscripcions el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.
El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 8 inscripcions.
Preinscripció i matrícula
Preinscripció: fins al 24 d’octubre del 2023.
Matrícula: fins al 31 d’octubre del 2023.
Preu: 75 euros
Més informació
Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
A/e: seminaris@uda.ad
Web: http://www.uda.ad