Sou de comprar de 2a mà?

l impacte de les 5000 peces

Avui us volem compartir un article d’opinió de la nostra fundadora, la Marta Alberch i publicat fa uns dies al Diari d’Andorra, sobre l’impacte que tenen els mercats de 2a mà en la petjada hídrica.

En ell reflexiona sobre el darrer VideDressing de la Massana on es van vendre o intercanviar de mans unes 5.000 peces, la gran majoria de 2a mà.

Som prou conscients del cost que té cada samarreta nova que comprem? Sabem quants litres d’aigua es consumeixen per fabricar uns pantalons nous?

De tot això ens en parla en aquest article titulat “L’impacte de 5.000 peces” i que començava així:

“Aquest darrer cap de setmana ha tingut lloc una nova edició del Vide Dressing de la Massana, un mercat de roba i complements de segona mà que s’ha acabat convertit en un espai de referència on allargar la vida de les peces tèxtils i millorar l’impacte que aquest sector té en el medi ambient. Segons dades de Greenpeace, des del 2000 s’ha doblat la producció de roba i d’aquí al 2030, s’incrementarà un 63%. És conegut que la indústria tèxtil és la segona més contaminant (només superada per la petrolífera) produint el 8% de les emissions de CO2. I el 25% de la roba acaba a les escombraries. Fem una mica de càlcul.”

Si vols saber els càlculs i el resultat, pot llegir l’article complet fent clic aquí

caCatalà