“Tots podem ser un filantrop en potència”

"Tots podem ser un filantrop en potència". Us compartim l'entrevista que va fer la Pilar Candel de l'Altaveu Andorra a la nostra fundadora i directora, Marta Alberch
entrevista altaveu 05-2021

Us compartim l’entrevista que va fer la Pilar Candel de l’Altaveu Andorra a la nostra fundadora i directora, Marta Alberch:

.

Marta Alberch.

“Marta Alberch ha estat relacionada al món de la solidaritat des de

ben petita. Tot i que va començar treballant en la banca, la seva vida

va donar un gir de 360º i es va veure totalment avocada a les causes

socials al capdavant d’Unicef. Al febrer va deixar el seu càrrec i ara

inicia el projecte Andtropia.

.

El projecte Andtropia ve de l’ànim de la Marta Alberch de continuar fent llavor social al país. Buscant un àmbit que estigués descuidat, va descobrir que a Andorra no hi havia ningú que fomentés la filantropia. Amb la seva experiència al capdavant d’Unicef i el coneixement del món de la solidaritat, Alberch comença el seu trajecte al capdavant d’aquesta nova empresa.

.

-Com comença al món de l’ajuda social?

.

Des de petita, al col·legi ja fèiem iniciatives solidaries i sempre m’apuntava. També havia sigut voluntària de Creu Roja amb 16 anys, vaig ser de les més joves. Quan vaig començar a treballar és veritat que no tenia tant de temps, però sempre que hi havia temes solidaris intentava posar el meu granet de sorra. Vaig fer un curs de voluntariat internacional i tot i que ja era sòcia d’Unicef des de la seva fundació, cap al 2006 em van proposar entrar a la junta i al 2010 vaig passar a ser la directora.

.

Continua llegint l’entrevista aquí

caCatalà